Islam, immigratie, integratie

Henny A.J. Kreeft 28 apr 2017

In een dertig-durend slap aftreksel wat een info doc had moeten of had kunnen zijn, werd er door de redactie van Opiniemakers een flink rechts stuk gewauwel over de vrijheid van het vrije woord Nederland ingeslingerd.

Wat zo opvallend is, als men een programma uitzendt, er maar een kant aan het woord komt, zo ook weer bij dit programma. Hoewel men probeerde om politiek andersdenkenden aan het woord te laten komen, maar nergens kwamen mensen aan het woord waarover het gaat.
En ik bedoel dus niet de politici met een moslimachtergrond, maar ik bedoel de gemiddelde moslim uit de straat en de geradicaliseerde jongeren van de straat en de (afgewezen) asielzoeker. Waarom mogen deze mensen niet aan het woord komen ?

Maar het lijkt er steeds meer op dat programma’s alleen voor de eigen achterban worden gemaakt en dat mensen waar het overgaat niet behoren tot de groep waarvoor de vrijheid van het vrije woord geldt. Over integreren gesproken, ik denk dat Nederland haar best hiervoor kan doen om een gezamenlijk land te kunnen krijgen.

Gezamenlijk bestaat al lang niet meer in Nederland. Als een asielzoeker dronken is en op het criminele pad raakt, moet er een avondklok komen voor de gehele AZC. Maar als een partijvoorzitter van een politieke partij of een burgemeester van een gemeente zich onbeschoft verrijken, dan worden niet alle voorzitters of burgemeesters op het matje geroepen.
Neen, tenslotte moet er onderscheid zijn en blijven. We staan meteen vooraan om andere landen te veroordelen, zoals Turkije – waarbij de vrijheid van het vrije woord ver te zoeken was in Nederland – en Saoudi nadat ze het recht kreeg om zich aan te sluiten bij VN Commissie voor vrouwenrechten.

De vrijheid van het vrije woord is maar voor een kleine groep weggelegd en de mensen die het hardst nodig hebben, behoren niet tot deze selecte groep. Jammer, Nederland laat hele groepen mensen in de kou staan.