Een chaotisch begin van de vakantie.

We kennen het allemaal als we op vakantie gaan, de lange files op de snelweg, lekker in de hitte wachten, ongeduldige mensen die toeteren, kinderen die zich vervelen.
Nog zoiets op vakantie is dat je altijd het idee hebt dat je iets bent vergeten.
Dan ben je bijna bij je vakantiebestemming en dan denk je: Heb ik eigenlijk de huisdeur op slot gedaan, of waar is mijn paspoort/ ID?!, Oh nee ik ben mijn zonnebril vergeten!
Maar gelukkig komt het altijd goed, toch?

Een paar maanden geleden ging ik op vakantie met het vliegtuig. Alles maar ook echt alles ging fout! Om te beginnen versliep ik me drie kwartier: ik was door mijn wekker heen geslapen. En de taxi stond al voor de deur! Dus racete ik heel gehaast in mijn pyjama door het huis om de laatste spullen bij elkaar te vinden. Ik kleedde me om, had alle kranen dichtgemaakt, controleerde of ik alles had, pakte mijn koffers en sloot het huis af. Maar ik vergat bijna mijn paspoort!
Nadat ik de taxichauffeur vertelde dat die zo snel mogelijk naar het vliegveld moest rijden, ontbeet ik in de taxi en deed ik rustig aan. Want ik moest immers positief blijven en dus dacht ik aan de heerlijke vakantie die mij te wachten stond. Maar toen realiseerde ik mij ineens dat ik de achterdeur ben vergeten op slot te doen. Ik belde mijn buurvrouw die mijn huissleutel had maar tevergeefs… ze nam niet op. En dus belde ik mijn nicht en vroeg of ze de achterdeur van mijn huis op slot kan doen en gelukkig deed ze dat. Eenmaal op het vliegveld ging alles goed. Ik checkte snel in, ging door de douane, ging naar de gate, die bijna gesloten was en uiteindelijk stapte ik met een gerust hart het vliegtuig in. Nou ja, bijna een gerust hart. Achter mij in het vliegtuig zat een krijsende tweeling die voor het eerst ging vliegen met het vliegtuig. Dus het vliegreisje was ook geen pretje.

Maar uiteindelijk was ik bij mijn vakantiebestemming en kon mijn vakantie niet meer stuk.

Een chaotisch begin heeft er uiteindelijk juist voor gezorgd dat ik des te meer kon genieten van mijn rustige vakantie.
Mocht je dus toe zijn aan enorm veel rust op je vakantie, zorg er dan voor dat je door je wekker heen slaapt 😉