Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 2 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Australische bevalt van 6 kilo wegende reuzenbaby

Zwanger zijn is natuurlijk iets prachtigs, maar bevallen is niet echt iets waar de meeste vrouwen naar uit kijken. Een vrouw uit het Australische Perth had een bijzonder pijnlijk kraambed, dankzij haar enorme baby.

Breanna Sykes wist al van tevoren dat ze een flinke baby in haar buik had, maar het gewicht van de kleine Ziad Kadic overtrof alle verwachtingen. De ‘kleine’ weegt namelijk bijna 6 kilo, het dubbele van een normale baby die net is geboren.

Keizersnede

De bevalling ging daarom ook niet bepaald vlekkeloos. ,,Ze vertelden me dat mijn bekken zou breken als ik door zou gaan met persen”, vertelt Sykes aan het Australische Nine News. Ze werd met spoed naar de ok gebracht, waar Ziad met een keizersnede ter wereld kwam.

Het is waarschijnlijk de zwaarste baby die ooit in de Australische deelstaat is geboren en de foto waarop Ziad naast een andere pasgeboren baby te zien is – en waarop het verschil in grootte duidelijk te zien is – gaat de hele wereld over.

Lamme arm

,,De doktoren zeiden dat het de grootste baby is die ze ooit hebben gezien”, gaat Sykes verder. Ze grapt dat ze al na vijf minuten een lamme arm heeft, wanneer ze haar enorme baby vasthoudt. ,,Maar, hij is gezond en gelukkig en dat is het belangrijkste.”

A Perth newborn has just about broken the hospital scales – weighing in just shy of a whopping six kilos.Ziad Kadic is the same size as the average three month old – and he's one of the biggest babies born in WA.

Posted by 9 News Perth on Sunday, May 1, 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.