Viervoeter blijft baasje knuffelen na ongeluk

Beeld: Facebook/Def Civil B. Blanca

Een hond is de beste vriend van een mens, wordt weleens gezegd. Dat bewees een Argentijnse hond ook. Hij bleef trouw bij zijn baasje zitten nadat deze een ongeluk had gekregen tijdens het snoeien.

Tony heet de liefdevolle hond. Zijn baasje Jesus Hueche is een boom aan het snoeien als hij een ongeluk krijgt. Hij verliest zijn evenwicht en valt van de trap. Jesus maakt een harde klap en komt op zijn hoofd terecht, waarna hij zijn bewustzijn verliest. Tony wijkt geen moment van zijn zijde, zelfs niet als de hulpdiensten arriveren.

Knuffelen

En ook daarna blijft Tony bij zijn baasje. Terwijl de ambulancebroeders hulp verlenen aan Jesus, blijft de hond met zijn kop op zijn baasje liggen om hem als het ware te knuffelen. De baas krijgt een neksteun en ondertussen wordt hij getroost door zijn beste vriend.

Dan moet Jesus mee naar het ziekenhuis, en moet Tony afscheid nemen van zijn baas. Hij probeert nog mee in de ambulance te klimmen, maar dat mag helaas niet. Lang zijn de twee niet gescheiden: de verwondingen van Jesus vallen mee en hij kan snel weer naar zijn huisdier om ’m te knuffelen.

Foto's

Het ontroerende tafereel mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Daarom plaatsen de hulpdiensten foto’s van de hond en zijn baasje op Facebook met het verhaal.

 

REACTIES