Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 22 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Borat’ betaalt boete mankini-toeristen

Een groep van zes Tsjechische toeristen vond het tijdens een tripje naar de Kazachstaanse hoofdstad Astana een ludiek idee om zich in mankini’s op straat te begeven. Deze karakteristieke outfit werd wereldwijd bekend door de film Borat. De Kazachstaanse autoriteiten waren hier echter niet van gecharmeerd en slingerde de groep op de bon. Ze moesten een bedrag van 22500 tenge (56 euro) betalen voor deze onzedelijke vertoning, weet de BBC.

Toen Sasha Borat Cohen, de geestelijk vader van het personage, dit nieuws las besloot hij de toeristen een hart onder de riem te steken. Via Facebook liet hij hen weten dat hij de boete wel wilde betalen als zij contact met hem opnamen.

To my Czech mates who were arrested. Send me your details and proof that it was you, and I'll pay your fine. [email protected]://www.bbc.com/news/blogs-trending-41982339

Posted by Sacha Baron Cohen on Monday, November 20, 2017

Kazachstan en Borat

In de film uit 2006 van Cohen waarin hij het typetje Borat speelt komt Kazachstan er niet bijzonder positief vanaf. Het land zou nogal primitief zijn op het gebied van vrouwenrechten, homo’s niet als mens zien en het zou er geen enkel probleem zijn om minderjarigen te misbruiken. Omdat de film een wereldwijde hit was, heeft dit het imago van het land in Centraal Azië weinig goeds gedaan. De Kazachstaanse overheid heeft destijds zelfs PR-bedrijven ingehuurd om de publieke opinie over het land te verbeteren.

Toch heeft de film het land ook meer toeristen opgeleverd zo blijkt 10 jaar later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.