Zussen overleven 2 weken wildernis dankzij koekjes

Twee vrouwen uit het Amerikaanse Texas hebben twee weken in de wildernis overleefd mede dankzij koekjes die ze eerder van meisjesscouts hadden gekocht.

Leslie Roy (52) en Lee Marie Wright (56) gingen voor een vakantie naar een afgelegen gebied in de staat Michigan, maar te wijten aan een zware sneeuwstorm strandden ze onderweg met hun auto. Hulp inroepen bleek onmogelijk, waardoor het duo twee weken moest bivakkeren in hun auto.

Ondertussen was een grote zoekactie naar de dames gestart, nadat familieleden alarm sloegen. Die verwachtten Leslie en Lee, maar nadat de zussen na een paar dagen nog steeds niet op de plek van bestemming waren, werden de hulpdiensten ingeschakeld.

Na een dagenlange zoektocht in de bossen, zag een helikopterpiloot de auto van de uitgeputte vrouwen. "Het is echt een wonder dat we ze hebben gevonden", aldus een politiewoordvoerder tegen ABC News. "Ze overleefden dankzij acht dozen koekjes en een zak chips."

Na het hachelijke avontuur zijn de zussen naar een ziekenhuis gebracht. "We danken God voor de veilige terugkeer van mijn moeder Lee en mijn tante Leslie", aldus de zoon van Wright. "Mijn moeder wil God bedanken voor hun terugkeer."

REACTIES