Man (40) heeft alle 198 landen ter wereld bezocht

Foto: Colourbox

Iedereen heeft wel een lijstje met landen waar hij of zij nog eens heen wil reizen. Voor de Noorse Gunnar Gafors (40) valt er echter niets meer te dromen: hij heeft alle landen in de wereld al eens bezocht. In een boek, dat net uit is in het Engels, vertelt hij over al zijn reizen. Ook spoort hij anderen aan om hetzelfde te doen als hij.

198 landen

In minder dan tien jaar bracht hij een bezoek aan alle 198 landen van de wereld. Hij reisde af naar alle 193 lidstaten van de VN, maar ook naar plekken zoals het Vaticaan, Taiwan en de Palestijnse gebieden. Een simpele berekening maakt wel duidelijk dat Gafors niet bepaald lange reizen heeft gemaakt. Sterker nog, hij heeft naar eigen zeggen in één dag maar liefst 19 Europese landen aangedaan, waaronder Nederland. Hoe hij dat gedaan heeft, blijft een raadsel, maar er is videobewijs van! Tijdens veel reizen was er namelijk een filmmaker mee, die de bizarre reis van Gafors tot een documentaire maakt.

Norwegian travellers break world record from Pure Content on Vimeo.

Kaapverdië

Aanvankelijk was het Gafors plan om voor zijn 40e alle landen te hebben bezocht. ‘Helaas’ voor hem was hij al op zijn 37e klaar, Kaapverdië was het laatste land op zijn lijstje.

Wie overigens denkt dat Gafors gewoon een luizenleventje leidt, heeft het mis: hij heeft gewoon een baan! „In Noorwegen hebben we vijf weken betaalde vakantiedagen, plus twee weken aan nationale feestdagen”, legt hij aan Metro UK uit. „Ik heb elke kans gegrepen om op reis te gaan, ook in mijn weekenden.”

Waspoeder

Op zijn blog geeft hij reislustige lezers tips over het plannen van een dergelijke wereldreis. Zijn belangrijkste tips: boek ver van tevoren, verblijf bij mensen in huis en vergeet nooit waspoeder mee te nemen!

Zie hier een aantal van de jaloersmakende foto's van Gafors reizen.

 

REACTIES