Spoorlopers

Janine Hoogeveen, een Arriva-machinist, plaatste laatst een bericht op facebook aan een jongetje van rond de tien jaar. Hij was die morgen over het spoor gelopen en had net zolang gewacht totdat de trein eraan kwam. Zijn vriendjes stonden langs te kant te lachen toen hij net voordat de trein hem zou passeren weg sprong. Hoogeveen was de machinist van deze trein. Ze is zich natuurlijk heel erg geschrokken.

Dit soort incidenten zijn al vaker voorgekomen, maar dat betekent niet dat het ooit normaal zal worden. Jan Mondria heeft zijn ervaring ook op facebook gedeeld. Hij vertelde over een jongen van rond de twintig die op het spoor van zijn trein had gestaan. De trein reed met 130 kilometer per uur op de jongen af en hij keek Mondria recht in zijn ogen aan. Op het laatste moment besloot de jongen toch voor het leven te kiezen. Hij liet de machinist echter wel met een shock achter.

Ik snap goed waarom jongetjes van tien over het spoor rennen alsof het niks is. Het is toch super stoer om aan al je vriendjes te laten zien wat voor een waaghals je bent! Als de rest van de school er achter komt ben je vast in een klap de coolste van de klas. Alle meisjes rennen achter je aan alsof je een wereldberoemde artiest bent en de leraren geven je een 10 voor een toets zonder dat ze je antwoordenblad ook maar een blik waardig hebben gegund.

Waar was die jongen mee bezig?! Is hij helemaal gek geworden? Wat nou als hij net gestruikeld was voordat de trein eraan kwam. Dan hadden zijn vriendjes waarschijnlijk niet zo hard gelachen. Een jongetje van tien denkt er misschien niet bij na, maar dit had voor veel meer mensen ernstige gevolgen kunnen hebben. Zijn ouders, vrienden, de machinist en inzittenden van de trein! Hoogeveen kreeg veel steunende reacties onder haar bericht en als ik Facebook had gehad, had ik er zeker ook een geplaatst.

Er komen steeds meer spoorlopers bij die voor veel vertragingen zorgen, maar gelukkig worden er veel campagnes gevoerd. Ook wordt er gecontroleerd op spoorlopers. Als je wordt gespot kun je een flinke boete krijgen. Ik wil je daarom adviseren dit niet uit te proberen. In mijn ogen heeft het geen voordelen en een waslijst aan nadelen. Het zorgt alleen maar voor problemen voor jezelf en meestal je omgeving.

REACTIES

  • Net Binnen
  • Winnaars
  • Toppers
Artikelen worden geladen