Straf voor scholen die geen homovoorlichting geven

De Tweede Kamer straft scholen die verschillen in seksuele voorkeuren nog niet voorlichten. In 2012 werd het verplicht om dit voor te lichten en nu doet 1 op de 5 basis- en middelbare scholen dit niet. De SP zegt dat het kabinet niet moet aarzelen om de scholen die dit niet doen een boete te geven.
Ook op het MBO moet homoacceptatie worden voorgelicht. Maar zouden ze dit wel geven?

Ze willen jongeren leren om homo's te accepteren en ze kennis te laten maken met de 'homo wereld'. Maar misschien willen ze helemaal niet kennis maken met die seksuele voorkeur, misschien boeit het hun allemaal niet en accepteren ze homo's al.

Mensen maken zich veel te druk om homo's terwijl ze er niet zo'n groot probleem van hoeven te maken. Mensen zeggen altijd: 'Doe niks tegen homo's en accepteer het, en het is onzin om mensen een boete te laten betalen omdat ze kinderen niet leren wat homo's zijn.' Je kunt ook gewoon zeggen: 'Homo's zijn mannen die op andere mannen vallen, lesbiennes zijn vrouwen die op andere vrouwen vallen, mensen die biseksueel zijn vallen op mannen en vrouwen.' Dat is alles. Kinderen snappen dat ook wel. Je hoeft niet uren met die kinderen te praten over homo's als je het ze gewoon zo brengt dat ze het accepteren dan is er helemaal niets aan de hand. De meeste kinderen maakt het ook helemaal niet uit als hun vriend of vriendin homo of lesbienne is, ze spelen alsnog met elkaar. Homo's en lesbiennes nemen nu eenmaal deel aan onze samenleving. Mensen blijven mensen en het maakt niet uit of ze nou op mannen of vrouwen vallen, die persoon is en blijft een mens en dat moet je accepteren. Als jij homo of lesbienne zou zijn dan zou je het ook waarderen als mensen je behandelen zoals ze iedereen behandelen. Misschien vinden homo's en lesbiennes het wel raar dat mannen op vrouwen kunnen vallen en andersom, maar zij accepteren het en iedereen laat hen het buitenbeentje zijn.

Daarom moeten we op school 'het homo zijn' voorlichten zodat kinderen dit ook snappen en weten dat er niets mis is als je op een vrouw valt of een man. De kinderen moeten ook snappen dat het niet uitmaakt als een vriendje of vriendinnetje twee vaders of twee moeders heeft.

REACTIES

  • Net Binnen
  • Winnaars
  • Toppers
Artikelen worden geladen