Hardloopbroekendag!

De lente kijkt af en toe al voorzichtig om de hoek en meteen zie je ze langzaam maar zeker voorzichtig tevoorschijn komen. Krokussen? Nee, rokjes. Het woord rokjesdag komt weer in ieders mond. Nou, ja voornamelijk bij mannen dan.
Vandaag is weer zo’n voorzichtige lentedag. Reikhalzend kijk ik uit naar die witte, vers geschoren benen onder leuke hippe rokjes. Als een popelend kind sta ik voor mijn raam te gluren naar al wat voorbij komt. Al ware ik een kind voor de Bart Smit etalage.
Niets. Geen enkel spannend opwaaiend rokje. Mijn vriendin zit in een verhuizing. Zij loopt in bouwvakkersbroek, de buurvrouwen zijn te grijs voor rokjes en op mijn werk in ons team hebben ze sowieso allemaal de broek aan.
Hardloopbroeken. Vele vrouwen, solo, in groepen in hardloopbroeken. Waar ik ook kijk. Ze steken elkaar aan. Meiden die graag fit en gezond willen zijn. Moeders met wat vrije tijd die fanatiek hun figuur van weleer proberen terug winnen. Met als resultaat dat hun bierbuikman ook wel moet. Te veel strakke mannen bij de fitness voor hun jaloerse gevoel.
De lente komt en de hardloopfoto’s vliegen me op de sociale media om de oren! Al scrollend zie ik de ene hippe dame na de andere. Gekleed in strakke legging en dito hemd of shirt. Noodgedwongen kijk ik er naar en af en toe like ik wat. Wat een straf.
Heel vrouwelijk Nederland lijkt aan het hardlopen geslagen. Houden angstvallig hun voeding in de gaten en de man op zijn beurt zijn vrouw. Nederland vergrijst zegt men. Niet waar. Nederland verjongt juist! Dankzij de dames uit ons kikkerlandje! Fitter en meer in conditie dan ooit zie je onze vrouwen van allerlei leeftijden hardlopen. Geweldig! Niet alleen voor het oog, maar zeker ook voor de energie wat je er van krijgt.
Een dag later ging ik zelf even hardlopen. Ik kwam een aantal hardlopende dames tegen en groette ze. Ik draaide me stiekem nog even om en zag de resultaten van sport gevormd in een hardloopbroek.
Rokjesdag? Nee. Hardloopbroekendag!

REACTIES

  • Net Binnen
  • Winnaars
  • Toppers
Artikelen worden geladen