Het ideeën probleem

Het ideeën probleem, een veel voorkomend verschijnsel. Het bedenken van het onderwerp kost vaker meer tijd dan het echte werk zelf. Dit probleem overkomt mij ook. Een gedachte dat dan door mijn hoofd spookt is, waarom er geen tutorials op Youtube staan over hoe je op ideeën komt. Er staan namelijk zoveel tutorials op Youtube over onnodige dingen, maar waarom is nog niemand op het idee gekomen om een tutorial te maken over ideeën? Daarom kom ik nu met het idee. Ik ga jullie lezers goede tips geven over hoe je nu op een goed idee komt om over te schrijven.

Mijn eerste tip is simpel, denk gewoon aan dingen die je leuk vindt. Bijvoorbeeld je hobbys, je lievelings kleur of dingen die je blij maken.
Als je dan nog geen idee hebt dan heb je en vrij saai leven, nee grapje, dan zoek je gewoon lekker verder. Hier komt tip twee dan om de hoek kijken. Ga dan eens googlen en zoek niet onder ‘ leuke onderwerpen om over te schrijven’ want daarmee bereik je niet veel. Ga vooral zoeken naar voorbeelden van hetzelfde schrijfwerk dat jij ook gaat maken en misschien kom je wel op een idee door ideeën van anderen. Als anderen geen ideeën bron voor jou zijn dan heb ik nog een derde tip in gedachten. Denk aan een leuke gebeurtenis met je vrienden en verdraai deze gebeurtenis een beetje zodat hij een beetje gek of onrealistisch wordt. Dit onderwerp is dan heel persoonlijk maar ook weer leuk om over te schrijven.
Als je van muziek houdt dan is mijn laatste tip iets voor jou. Zet de radio aan en het eerste nummer wat je hoort wordt je onderwerp. Je kan dan zelf een verhaal bedenken over de tekst.

Er zijn dus verschillende manieren om op een onderwerp te komen om over te schrijven. Maar eerlijk gezegd vind ik het nog steeds moeilijk om een onderwerp te verzinnen. ik gebruik zelf ook niet mijn eigen tips, meestal komen de ideeën vanzelf. Dus de beste manier om op een idee te komen is om gewoon buiten te gaan staan en het idee komt dan vanzelf wel aan waaien.

REACTIES

  • Net Binnen
  • Winnaars
  • Toppers
Artikelen worden geladen