Paranormaal?

Er zijn geregeld paranormale beurzen door het hele land. In hoeverre is het echt, vraag ik me af. Ook wil ik weleens zien hoe het er daar aan toe gaat dus ga ik naar een paranormale beurs in de buurt.

Het is erg druk. Zover ik kan zien allemaal kraampjes en er zijn ook diverse sprekers in zalen, dus waar ga ik beginnen? Ik doe maar net of ik op een markt loop en ga de kraampjes af, langzaam lopend, kijkend en soms luisterend. Er zijn opvallend veel kraampjes met ‘kaart leggers’ en mediums. Ik blijf vlakbij staan en luister stiekem mee. Ik zie achter een kraampje een vrouw in een lang lila gewaad interessant kijken en ze praat met een vrouw die er heel verdrietig uitziet. Het gaat niet goed met u, zegt het medium. U heeft veel tegelslag gehad en veel verdriet. ‘Heeft u pas geleden iemand verloren?’ was haar volgende vraag. Ja,ja denk ik, dat kan ik ook op die manier. Dat is dus een nepper in mijn ogen. Je kan er ook aura foto’s laten maken, via een medium met je gids in gesprek komen en je kan ook van alles kopen.

Persoonlijk geloof ik dat er maar 20% echt goed is van de mensen die hier zijn, de rest is er waarschijnlijk op uit om snel geld te verdienen en die zoeken ‘slachtoffers’ die makkelijk te beïnvloeden zijn. Misschien heel kort door de bocht dat ik dat zeg en denk maar zo komt het bij mij over. Ze laten hun klanten eerst het nodige over zichzelf vertellen en daarna gaan ze daar op in merk ik.

Maar wie ben ik om daarover iets te zeggen? Tja, ik moet bekennen dat ik ook kaarten leg. Tarotkaarten. Om anderen advies en inzicht te geven. Het klopt gewoon wat er in de kaarten ligt is mijn ervaring. Ik doe het thuis in alle rust en het contact gaat via e-mail. Ik wil geen informatie van degene voor wie ik kaarten leg. Via, via komen er steeds weer andere mensen bij me terecht. Tot mijn verwondering klopt het steeds weer. Alles wat ik nodig heb is een naam. Daarna concentreer ik me op de persoon in kwestie en dan ga ik de kaarten schudden en uitleggen. Ik vraag er geen geld voor, want ik vind het gewoon leuk. Dus weet ik dat zoiets echt kan.

REACTIES

  • Net Binnen
  • Winnaars
  • Toppers
Artikelen worden geladen