Robots en teleportatie?

Vliegende auto’s, robots en teleportatie, iedereen heeft wel een beeld van hoe de toekomst er uit zou komen te zien. Of de wereld eruit zal zien zoals in futuristiche boeken en films valt te betwijfelen. Ik vraag mezelf wel eens af hoe de toekomst zal zijn. Hoe zien wij er uit? Hoe zien de steden eruit? Hoe ziet de wereld eruit? Leven we in de toekomst eigenlijk nog wel op aarde? Of leven we op een andere planeet?

De eerste vraag is natuurlijk of we wel blijven bestaan met de steeds snellere groei van het broeikaseffect. Vooral nu Trump het klimaatakkoord van de Verenigde Naties aan zijn laars heeft gelapt. Het probleem wordt steeds groter en uiteindelijk zal het zelfs zo groot worden dat we misschien moeten nadenken over een andere plek om te gaan wonen.

Maar als we er nu vanuit gaan dat we een of andere grote oplossing bedenken, waardoor de aarde een groene en schone plek wordt. Wat gebeurt er dan? Zelf zie ik een wereld voor me die grotendeels bestaat uit robots. Iedereen is dik omdat ze niks meer zelf doen en mensen weten niks meer omdat ze daar toch robots voor hebben. Ik weet niet of dit nu echt een reëel beeld is, maar dat is toch wat ik me voorstel als ik aan het woord toekomst denk.

Stel je nu eens voor, je kan jezelf echt teleporteren, waardoor er dus ook geen files meer zijn. Robots doen al het harde werk. Eten wordt zo voor je klaargemaakt en voor alle ziektes zijn geneesmiddelen. Dat zou een gemakkelijke toekomst zijn, of in ieder geval voor mij. Zo ver weg zal deze toekomst misschien niet zijn. Nu zijn er al grote ontwikkelingen met robots. Het teleporteren van atomen is al gelukt, hoewel het nog wel even zal duren voordat dat met mensen kan. Het zou dus best kunnen dat wij dit nog mee maken.

De definitie van toekomst is de tijd die komt na het huidige moment. Dus toekomst is al over 1 minuut, over 1 seconde en zelfs over een milliseconde. De definitie is duidelijk, maar ik denk dat toekomst voor iedereen anders is. Zoals ik al eerder zei; iedereen heeft zijn eigen beeld van hoe de toekomst er uit zou komen te zien. Ik denk dat het het beste is om dat zo te houden en de toekomst te blijven zien als het grote vraagstuk dat het nu is.
 

REACTIES

  • Net Binnen
  • Winnaars
  • Toppers
Artikelen worden geladen