Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 8 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Zweeds model bedreigd om beenhaar in advertentie

Het Zweedse model Arvida Byström is overladen met negatieve berichten, omdat ze in een Adidas-reclame te zien is met beenhaar. Het model dat zich inzet voor lichaamsacceptatie, zegt dat ze via Instagram zelfs is bedreigd met verkrachting.

Het gaat om deze beelden:

https://www.youtube.com/watch?v=elDe_kHYTb8

Ze poseert voor een advertentie voor de schoenenserie Adidas Originals Superstar. Met deze actie wil Arvida duidelijk maken dat onze cultuur vaak bepaalt wat vrouwelijkheid inhoudt. "Ik denk dat iedereen die vrouwelijk kan doen, ook vrouwelijk kan zijn. Ik vind dat we daar in de huidige maatschappij veel te bang voor zijn", zegt het 26-jarige model.

Het is niet de eerste keer dat Arvida met beenhaar poseert. Op Instagram zijn er talloze foto’s te vinden, niet alleen met beenhaar maar ook met okselhaar. En ook haar cellulitis, een huidaandoening, is geen geheim voor haar volgers.

Negatieve reacties

Maar poseren voor Adidas heeft blijkbaar grotere gevolgen, want Arvida krijgt het met haar statement zwaar te verduren. Onder de video op YouTube staan reacties als „Verschrikkelijk, verbrand het met vuur. Draag een broek of scheer je benen, bitch" en „Stop ook maar met tandenpoetsen en je billen afvegen, stomme feministische debiel." Ook het merk Adidas krijgt er voorlangs: „Walgelijk Adidas, ik kom nooit meer terug".

De reacties die het model op Instagram ontvangt, gaan nog verder. Arvida zegt dat er letterlijk gedreigd wordt haar te verkrachten.

Maar ze krijgt ook positieve reacties. Zo schrijft een man: „Love your balls". Hij heeft bewondering voor Arvida en vindt dat iedereen moet doen wat-ie zelf wil. Een ander zegt dat hij deze benen juist ontzettend aantrekkelijk vindt en dit een van de mooiste vrouwen is die hij heeft gezien. Ook bedanken mensen Adidas dat het bedrijf laat zien dat ook dit een vorm van vrouwelijkheid kan zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.