Heldhaftige tiener redt zusje (3) uit brandend huis

Colourbox

Een tiener uit Amerikaanse plaatsje Epping, New Hamsphire, heeft afgelopen week bewezen de meest heldhaftige grote broer te zijn die er maar bestaat. De 16-jarige Brandon Hutchins redde zijn zusje van 3 jaar uit hun eigen brandende huis.

Toen het huis van de familie Hutchins vorige week in vlammen opging en ze naar buiten renden, kwamen ze er op straat al snel achter dat ze niet met zijn zevenen, maar met zes waren. De kleine Melodi moest zich nog ergens tussen de vlammen bevinden. Zij zat rustig voor de tv een aflevering van Dora te kijken, terwijl ze zich niets aantrok van de vlammen om haar heen. Brandon ging weer naar binnen, greep zijn zusje en bracht haar snel in veiligheid. Alle familieleden bleven ongedeerd.

Beangstigend

„Het was enorm beangstigend”, vertelt Brandon aan het lokale Seacost Online. „Ik kon bijna niet ademhalen en was bang dat ik dood zou gaan vanwege de rook en de hitte. Toen ik weer buitenkwam, kon ik alleen maar hoesten en mijn handen waren zwart van het roet.”

Hoewel alle gezinsleden het goed maken, is het huis van de familie zeer zwaar beschadigd. Het kan zomaar nog een half jaar duren voor ze in hun ‘praktisch nieuwe’ huis terechtkunnen.

REACTIES