Overleden chirurg behandelt patiënte in ‘Verminkt’

Chirurg Melis werd geroemd om zijn veelzijdigheid. Foto: Still/RTL Verminkt

Bijna 1 miljoen mensen keken dinsdagavond naar het nieuwe RTL-programma Verminkt waarin slachtoffers van mislukte cosmetische of medische ingrepen deskundige hulp krijgen geboden. In de uitzending werd de 32-jarige Chantal geholpen nadat haar lichaam volledig was veranderd na een maagbandoperatie. Maar er was meer aan de hand met deze uitzending.

De plastisch chirurg die slachtoffer Chantal behandelde blijkt een aantal maanden geleden te zijn overleden. Chirurg Paris Melis verongelukte vorig jaar december in Haarlem. De opnames van het programma waren al afgerond toen Melis tegen een boom langs de weg botste. Hij zou een beroerte hebben gekregen.

Melis werkte als esthetisch plastisch chirurg in het Rode Kruis Ziekenhuis, waar hij brandwondenslachtoffers hielp en vrouwen met borstkanker. Hij werd door collega's geroemd om zijn veelzijdigheid. In de talrijke reacties op het overlijden van Paris Melis komen begrippen als betrokken, open en vakmanschap vaak voor, schreef Arts en Auto begin dit jaar.

REACTIES