Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 22 sep 2017
Leestijd: 5 minuten

The Next Icons: kijkje in de bizarre dj-wereld

De Nederlandse Dante Klein, Justin Mylo, The Boy Next Door en The Him draaien al op grote internationale festivals en clubs in New York, India en Ibiza. Maar hoe bereik je als jonge dj de top en hoe hou je je staande in deze bizarre wereld?

Vanaf 22 september zijn de dj’s te zien in de nieuwe Nederlandse realityserie The Next Icons van Veronica. De jongens worden een aantal maanden gevolgd en je krijgt een kijkje in het leven van de jonge artiesten. Metro sprak deze week al even met de jongens om ze iets beter te leren kennen.

Even je geheugen opfrissen

De 22-jarige Dante Klein (Max) heeft vorig jaar wereldwijd een van de grootste Spotify-hits gehad met Cheat Codes – Let Me Hold You (Turn me On). Zijn track werd meer dan 3 miljoen keer gestreamd. De 24-jarige Lex ken je misschien beter als The Boy Next Door en sinds hij de megahit La Colegiala met Jody Bernal heeft gescoord, staat zijn leven al een aantal maanden op zijn kop. Justin Mylo (Emilio) is al jaren bevriend met superster Martin Garrix, ze scoorden een hit en de 21-jarige Justin stond dit jaar op het podium van Tomorrowland. The Him bestaat uit Steven (32) en Jeroen (30), ze werkten in de techno-scene, maar hadden een passie voor EDM en popmuziek. Drie jaar geleden hebben ze hun krachten gebundeld en inmiddels toeren ze in Amerika en stonden ze in het voorprogramma van Kygo.

De 22-jarige Dante Klein (Max) heeft vorig jaar wereldwijd een van de grootste Spotify-hits gehad. Foto: Reinier Bergsma

Hoe bereik je de top?

Ze reizen de hele wereld over, ze draaien op festivals in Amerika, Ibiza, Macedonië en Mexico en hebben duizenden views en fans. Maar zo’n leven komt natuurlijk niet zomaar aanwaaien. Max, Lex en Justin zijn alle drie al op hun twaalfde begonnen met draaien. Dj-duo The Him begon op een latere leeftijd, maar de mannen waren wel altijd bezig met muziek. „Sommige vrienden denken dat we alleen maar champagne drinken in een privéjet. De eerste twee jaar hebben we echt alleen maar muziek gemaakt, elke dag weer. Op een gegeven moment ging Tiësto onze plaat draaien en dan val je op”, zeggen de jongens aan de telefoon. Steven en Jeroen worden namelijk net wakker in het zonnige Los Angeles. Ze hebben met de Chainsmokers getoerd en staan komend weekend in een club in New York.

Veel vlieguren

Max, Lex en Justin spreken we in het Amsterdam Lloyd Hotel terwijl er opnames worden gemaakt van de realityserie „Ik denk dat veel mensen denken, nou het is even een hitje scoren en dan ben je er. Het duurt echt wel even voordat er überhaupt een hit is, er zit zoveel werk achter”, zegt Justin Mylo. „Buiten het produceren van de track zelf komt er nog heel veel bij kijken, het regelen van muziekrechten bijvoorbeeld. Het heeft een jaar geduurd voordat mijn plaat La Colegiala uitkwam. En ik heb hiervoor heel veel vlieguren gemaakt, ik stond op carnavalsfeesten, bruiloften en kinderfeestjes en draaide soms 14/15 uur per dag”, vult Lex aan.

De 24-jarige Lex ken je misschien beter als The Boy Next Door en scoorde met Jody Bernal de mega hit La Colegiala. Foto: Reinier Bergsma

Dj zijn is meer dan alleen plaatjes draaien

Nederland kent heel veel goede dj’s en juist daarom is het best lastig om door te breken. „Het gaat om het hele plaatje eromheen, het is ook een stukje marketing; hoe profileer je jezelf op social media bijvoorbeeld? Qua muziek zijn er al veel van dezelfde soort platen, dus dan is het belangrijk om op te vallen”, zegt Lex. Volgens Justin Mylo is het vooral een kwestie van jezelf blijven: „Als je te veel je best doet, heb ik altijd het idee dat je juist niet uniek bent. Qua muziek moet je dingen maken die je echt tof vindt en niet omdat je graag die ene hit wil scoren.” Max heeft nog een extra tip. „Ik vind netwerken heel belangrijk, praat met mensen. Ik ken genoeg mensen die goede muziek maken, maar ze durven er niet op uit te gaan en geen andere mensen aan te spreken, zo kom je er niet.”

ustin Mylo (Emilio) is al jaren bevriend met superster Martin Garrix, ze scoorde een hit en de 21-jarige Justin stond dit jaar op het podium van Tomorrowland. Foto: Reinier Bergsma

Onzekerheden

Als je in een keer zo bekend bent, hebben mensen natuurlijk bepaalde verwachtingen van je en dat kan nog weleens onzekerheden mee brengen. „Je moet wel oppassen dat je niet te snel een nieuwe plaat gaat maken omdat je zo graag maar een plaat wilt maken”, zegt Lex. Max’ hit Turn Me On werd 3 miljoen keer gestreamd. „Ja, probeer dat nog maar eens te overtreffen, je wil gewoon heel graag nog een keer zo’n plaat maken en daar kan ik wel onzeker van worden.”

Wereldwijde faam

Inmiddels worden de jongens steeds vaker herkend. „Een aantal weken geleden was ik met Hardwell in Macedonië en er stonden allemaal mensen voor het hotel te wachten voor een foto of handtekening, dat is toch een mooi schouderklopje”, zegt de trotse Max. „We krijgen ook weleens mailtjes van fans, dat bepaalde nummers ze hebben geholpen tijdens hun ziektebed. Dat is wel een heel bijzonder idee”, zegt Steven van The Him. Het blijft speciaal, dat je op een regenachtige dag in Nederland een plaat aan het maken bent en dat je die plaat vervolgens op heel veel plekken in de wereld kunt terug horen”, vult Jeroen aan.

The Him bestaat uit Steven (32) en Jeroen (30), sinds drie jaar hebben ze hun krachten samen gebundeld. Ze touren door Amerika en stonden in het voorprogramma van Kygo. Foto: Reinier Bergsma

Realityserie

In realityserie The Next Icons krijgen we een kijkje achter de schermen van de dj-wereld, wat kunnen we verwachten?. „Van dj’s zie je eigenlijk altijd dat ze aan het feesten zijn, maar ik vind het tof om te laten zien wat voor impact het heeft op je leven”, zegt Justin Mylo. „Het gaat niet alleen over muziek, je krijgt ook een kijkje in ons priv leven. Ik ga koken voor mijn vrienden en winkelen met mijn vriendin”, aldus Max. „Gekke hobby’s heb ik niet, hoor, maar ik ga wel een bijzondere tattoo laten zetten met mijn broertje”, voegt Lex eraan toe.

The Next Icons is vanaf 22 september elke vrijdag om 22.30 uur te zien bij Veronica

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.