Ajax begint het seizoen met nederlaag bij Heracles

Hakim Ziyech baalt op het kunstgras in Almelo. Foto: ANP

Ajax is het nieuwe seizoen ook in de Eredivisie met een grote teleurstelling begonnen. Na de uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen OGC Nice was zaterdagavond in Almelo Heracles met 2-1 te sterk voor de Amsterdammers.

Pegel

De ploeg van Marcel Keizer kwam in de tweede helft nog wel op voorsprong, dankzij een prachtige pegel van Hakim Ziyech (zie beelden van Fox Sports hieronder), maar in het restant van de wedstrijd sloegen de Heraclieden onverbiddelijk toe. Eerst was het Paul Gladon die de stand gelijktrok, daarna zette Brandley Kuwas met een zeer fraai schot de thuisploeg op voorsprong.

In de blessuretijd schoot Ziyech een vrije trap op de paal, waarna invaller Klaas-Jan Huntelaar de rebound net naast het doel van Heracles kopte. Dus begint Ajax het seizoen 2017/2018 in mineur en moet het direct in de achtervolging op de concurrentie.

Onder de supporters van Ajax heerst onvrede over het aankoopbeleid van directeur spelersbeleid Marc Overmars. Ze vinden dat hij te lang de hand op de knip houdt. Ook vreest de Amsterdamse aanhang het vertrek van Davinson Sánchez, die in de belangstelling staat van Tottenham Hotspur.

Contract

De ploeg uit de Premier League heeft een bod van 40 miljoen euro uitgebracht op de ijzersterke verdediger, maar dat heeft Ajax afgewezen. De club zegt hem niet te willen laten gaan en heeft hem een sterk verbeterd contract aangeboden. Onder de fans leeft echter het idee dat de 21-jarige Colombiaan alsnog de Johan Cruijff Arena uit wandelt als Spurs het bod verhoogt. Vanwege alle transferperikelen zat Sánchez zaterdagavond niet bij de selectie.

PSV won zaterdagavond met 3-2 van AZ en landskampioen Feyenoord komt zondag in eigen huis in actie tegen FC Twente.

REACTIES