Feestje in CL duurt voor Feyenoord slechts 2 minuten

Het was de ultieme beloning voor het kampioenschap van afgelopen seizoen; na bijna vijftien jaar eindelijk terugkeren in de groepsfase van de Champions League. De spelers en fans van Feyenoord keken dan ook al wekenlang uit naar de rentree op het hoogste (en duurste) podium van het Europese clubvoetbal.

Dat de tegenstander direct de sterkste ploeg uit groep F was, deerde niet. Sterker nog, de fantasieën en dromen over de wedstrijd tegen Manchester City werden er alleen maar mooier van. In Rotterdam-Zuid dacht iedereen stiekem aan een rentree in de vorm van een geweldige stunt.

1.37

Maar woensdagavond werden de spelers en fans keihard met hun neus op de feiten gedrukt. Het Champions League-feestje duurde voor Feyenoord slechts 1 minuut en 37 seconden, want toen zorgde John Stones al voor de 0-1.

Iedereen in De Kuip wist direct dat het over en sluiten was. De ploeg van Pep Guardiola, bij elkaar een half miljard euro waard, was simpelweg veel te goed voor de kampioen van Nederland. Toen na tien minuten ook nog eens de 0-2 van Sergio Agüero viel, vreesde Het Legioen voor een wel heel pijnlijke afstraffing.

Die angst was terecht, want pas na twintig minuten was Steven Berghuis verantwoordelijk voor de eerste doelpoging van de thuisploeg. Het was niet meer dan een stuiptrekking, want een paar minuten later legde Gabriel Jesus nogmaals de zwakte van Feyenoord bloot: 0-3.

Schade

Het enige dat Giovanni van Bronckhorst en zijn manschappen in de tweede helft konden doen was hopen dat het niet direct tegen een monsternederlaag aan zou lopen. Feyenoord mocht van de gasten uit Engeland iets meer uit de schulp kruipen, maar na iets meer dan een uur was City het zat en kopte Stones zijn tweede van de avond binnen.

Gezien de pijlsnelle achterstand in de eerste helft, werd de schade na rust dus nog enigszins beperkt, maar de 0-4 betekende wel de grootste thuisnederlaag in Europees verband in de geschiedenis van Feyenoord. Als het nog iets wil betekenen in de groepsfase van de Champions League zal het tegen Napoli en Shakhtar Donetsk puntjes bij elkaar zien te sprokkelen, maar ook dat wordt een loodzware opgave. Eerst maar eens bijkomen van de kansloze terugkeer op het allerhoogste niveau. Komende zondag wacht de topper tegen PSV.

 

REACTIES