Na Sister Act opnieuw een nonnenmusical in het land

Renée van Wegberg is volgend jaar een van de vijf Nonsens-nonnen. / Robert Vos | ANP

Nonsens is de titel van een 'nieuwe' nonnenmusical in de Nederlandse theaters. Renée van Wegberg, Marjolein Touw, Mariska van Kolck, Wieneke Remmers en Brigitte Heitzer zijn vanaf volgend jaar de nonnen in het stuk.

Vorig jaar stopte het beroemdste nonnenstuk, Sister Act van Joop van den Ende, dat lang in het Circustheater in Scheveningen had gestaan. Dommelgraaf & Cornelissen is de producent van Nonsens, waarvoor op 24 januari 2016 een première gepland staat in Rotterdam.

Fenomeen

Net als Sister Act, is Nonsens bezig een theaterfenomeen in de wereld te worden. Er zijn van de titel 5000 producties gemaakt in 21 talen.

Nonsens vertelt over zuster en kok Julia, die 52 zusters heeft vergiftigd. Slechts vijf nonnen zijn overgebleven. Zij hebben dringend geld nodig voor de begrafenissen en bedenken een benefietvoorstelling. Die moet onder meer met de maffe zuster Mary Amnesia worden gedaan, een non die haar geheugen heeft verloren toen er een kruisbeeld op haar hoofd viel.

Annie MG

Zondag 1 februari gaat ook een musical van Dommelgraaf & Cornelissen in première. De 'Annie MG'-titel Heerlijk Duurt Het Langst wordt met bekend Nederland in de zaal gespeeld in Breda.

Lees ook: Lone van Roosendaal in Heerlijk Duurt Het Langst.

REACTIES